Aanbod

Heb je weleens te maken met doelgroepen die gedrag vertonen dat schadelijk is voor henzelf, hun omgeving of de samenleving? Of wil je dat mensen anders gaan werken, gebruik maken van je diensten of producten? Waarschijnlijk merk je dat communicatie niet altijd het gewenste effect heeft. Je bent redelijk goed in staat om kennis te vergroten en kan soms ook de houding positief beïnvloeden, maar de gedragsverandering komt moeizaam op gang of blijft zelfs helemaal uit. 

Met het inzetten van wetenschappelijk kennis over menselijk gedrag kan je uit deze impasse komen. Maar hoe pas je deze, vaak abstracte kennis toe in praktijk? Met mijn bedrijf Boost Behaviour help ik overheden, non-profit organisaties en bedrijven hierbij. Als strategisch adviseur, trainer, coach of coördinator zet ik mijn jarenlange kennis en ervaring met gedragsveranderende communicatie in om organisaties effectiever en efficiënter te laten communiceren.

Strategisch advies
Als strategisch adviseur kan ik op basis van een analyse van de inhoud, doelgroep en het gedrag een onderbouwde gedragsstrategie ontwikkelen met ideeën voor interventies: content, middelen en acties met gedragstechnieken die bijdragen aan de gewenste verandering. Hierbij betrek ik graag interne en externe stakeholders voor hun kennis over het onderwerp en om draagvlak voor de gemaakte keuzes te realiseren. Als er een onderzoek nodig is naar het gedrag van de doelgroep kan ik onderzoeksbureaus aansturen of zelf kwalitatief onderzoek uitvoeren. 

Uitvoering en experiment
Ik kan de gedragsstrategie ook uitvoeren door creatieven en makers aan te sturen en zelf teksten te schrijven. Mijn ervaring als campagnemanager en campagnestrateeg komt daarbij zeer van pas.

Als je zeker wilt weten of interventies ook het feitelijk gedrag veranderen, kan ik gedragsexperimenten opzetten waarbij interventies eerst op kleine schaal op effectiviteit worden getest voordat ze worden op grote schaal en voor veel geld worden uitgerold. Een mooie manier om effectief en kostenefficiënt te communiceren.

Trainer en spreker
Wil je met je team leren hoe je wetenschappelijke gedragskennis in praktijk toe kan passen? Ik kan jullie trainen. Van een introductietraining van een dagdeel voor de basis tot een uitgebreide opleiding waarbij deelnemers aan de hand van hun eigen casus leren hoe ze CASI stap voor stap kunnen gebruiken om tot een gedragsstrategie te komen.

Met workshops en presentaties waarin ik uitleg welke factoren invloed hebben op het gedrag van mensen en met welke strategieën je daarop in kan spelen, enthousiasmeer en inspireer ik mensen binnen je organisatie.

Coach en coördinator
Om gedragskennis effectief en structureel in te zetten, is belangrijk om het goed te borgen in organisaties. Ik maak kwartier, coördineer een gedragsteam en coach medewerkers die verantwoordelijk worden voor de toepassing van gedragskennis. Resultaat: een structureel en formeel team van medewerkers met voldoende expertise en vaardigheden om zich dedicated bezig te houden met de toepassing van gedragskennis, volledig ingebed in de organisatie.

CASI
Bij mijn werk gebruik ik het Communicatie Activatie Strategie Instrument (CASI). Dit is het model dat de Rijksoverheid gebruikt om communicatie en campagnes te ontwikkelen gericht op gedragsverandering. Ik sta aan de wieg van CASI en heb tientallen CASI-trajecten begeleid en meer dan 200 communicatieadviseurs getraind in de toepassing van het instrument. Uiteraard kan ik ook tools gebruiken waar opdrachtgevers mee gewend zijn om te werken.

Boost Behaviour
Nick van Gaalen
Fanny Blankers-Koenlaan 19
1061 MG Amsterdam
06 2497 5858
Nick@boostbehaviour.nl